Over Anjin

Anjin Disposables heeft zich gespecialiseerd in het leveren van disposables. Al in 1992 is Anjin Disposables begonnen met import van Latex handschoenen. Nu ruim 20 jaar later kunt u vrijwel alle disposables die gebruikt worden ter persoonlijke bescherming bij Anjin Disposables verkrijgen. Ons assortiment is bij uitstek geschikt voor tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en andere zorgprofessionals. Mocht u het product dat u zoekt niet kunnen vinden neem dan even contact met ons op op telefoonnummer 076-5229942 of per email [email protected]
Anjin is het Japanse woord voor stuurman. Deze naam werd gegeven aan William Adams toen hij als stuurman in het jaar 1600 als eerste Engelsman, in dienst van Nederlanders, in Japan aankwam met het schip “Erasmus”. Het schip Erasmus was onderdeel van de Nederlandse Oost Indië Vaarders, de voorloper van de VOC. De 5 schepen die vertrokken richting Japan hadden als doel om daar zilver te kopen en vervolgens met dit zilver in Malakka (Maleisië)  specerijen te kopen.

Anjin Disposables richt zich op de import en groothandel van persoonlijke beschermingsmiddelen. Onze specialisatie zijn de onderzoekshandschoenen. Anjin Disposables koopt deze veelal in bij Maleisische bedrijven of importeert deze direct uit Maleisië. Wij verkopen deze producten weer op de Nederlandse markt. Hier heb je een parallel met de vroegere Oost Indië Vaarders. Onze bedrijfsnaam en logo zijn op deze vroege handelsgeest geïnspireerd..